(10.05.2015)

IMG_3164Mirkka, Helena, Anne, Anna-Maria ja Maria sanoivat hei-heit perheelleen yhdeksi viikonlopuksi ja lähtivät Suomi-koulun opettajien ja johtokunnan virkistysmatkalle Sveitsiin. Töitä on taas paiskittu sen verran Suomi-koulun eteen, että tämähän ehdottomasti ansaittiin.

Neljä tuntia bussilla Zürichiin kului rattoisasti kikattaen. Perillä odotti Mari, entinen Münchenin Suomi-koulun opettaja, joka otti väsyneet matkalaiset hellään huomaansa ja opasti turvallisesti Baseliin. Nehän puhuivat saksaa ihan omituisesti ja ranskaakin kuuli koko ajan. Ihan niin kuin ulkomailla olisi.

Viikonloppu kului sateisissa merkeissä, mutta matkalaisia se ei paljoakaan haitannut. Baselin keskusta – varsinkin sen kaupat – tulivat tutuiksi. Kaupungin eurooppalaisuutta ihmettelimme suuresti. “Vaatteet Ranskan puolelta, ruoka Saksan kaupoista ja palkka Sveitsistä!” Baselin nurkka kolmen maan kolkassa tuli konkreettiseksi, kun matkasimme bussilla Ranskaan illalliselle. Eihän se matka kestänyt kuin muutaman hassun korttelin verran! Sunnuntaina turisteilimme vielä Zürichissä, jonka vanhassa kaupungissa opettelimme sanomaan kiitos sveitsiläisittäin eli Merci.

Matka oli antoisa monessa suhteessa. Pienessä naisporukassa matkaaminen on varsin rentouttavaa! Lisäksi puhuimme puhki suomikoulu-asioita. Matkassamme oli parikin opettajaa, joten ammattilaisten seurassa oli hyvä miettiä vastauksia mielessä pyöriviin asioihin. Onneksi vastapainoksi vakaviin mietintöihin lasi kuohuvaa tarjoaa aina kevennystä.

Suunnitelemme Suomi-koulun piirissä työskenteleville joka vuosi pienen retken (omakustanteisesti). Ison koulun etuja on se, että meillä alkaa olla joka Euroopan kolkassa tuttuja, jotka värvätä paikallisiksi oppaiksi. Tervetuloa meille opettajaksi – tämä työ vie meitä muuallekin kuin Goetheplatzille!