IMG_5423(18.04.2016)

Minä olen jo monta kertaa käynyt kesälomalla Suomessa sukulaisteni luona. Mutta tällä kertaa minä lensin ihan yksin Suomeen ja asuin vieraassa perheessä yhden viikon ajan.

Olin lähetellyt jo ennen matkaa Whats App viestejä isäntäperheen 15-vuotiaan tyttären kanssa mutta jännitin ensi-tapaamista silti vähän. Mitä jos emme tulisikaan toimeen tai jos suomen kielen taitoni eivät riittäisi?

Isäntäperheeni oli onneksi kuitenkin hyvin kiva! Sain käydä koko viikon koulussa (Pakilan yläasteella) ja olin hyvin hämmästynyt miten paljon suomalainen koulu erottuu saksalaisesta Gymnasiumista. Suomessa sinutellaan opettajia – tämä oli minusta hyvin kummallista! Koulussa opittiin myös minulle tuntemattomia aineita, esim. käsityötä, kotitaloutta ja ruotsia:

Suomalaisilla oppilailla oli koulussa WLAN ja he saivat vapaasti käyttää kännyköitään. Sitten heillä oli vielä ilmainen kouluruoka joka maistui paljon paremmalta kuin saksalainen maksullinen kouluruoka. Minä tulin kaikkien oppilaitten kanssa hyvin toimeen ja opettajatkin olivat hyvin mukavia. Koulun urheilukenttä oli aivan ihmeellinen!

Meille vaihtooppilaille järjestettiin yhteistä ohjelmaa: sunnuntaina me menimme Salmisaaren urheilukeskukseen Megazonea pelamaan. Se oli meistä kaikista hyvin hauskaa! Tiistaina me menimme YLEn TV studioon ja se oli hyvin mielenkiintoista. Minun istäntäperheeni keksi minulle joka iltapäiväksi mukavaa ohjelmaa: kerran olimme Helsingin keskustassa shoppailemassa ja kerran olimme kiipeilemässä.

Pääsiäismatka oli mahtava kokemus, olen oppinut paljon uutta ja lähtisin mielellläni vielä kerran vaihtooppilaaksi Suomeen.

Lola