(17.6.2014)

dantebadOi ihanaa Münchenin kesää! Olemme saaneet nauttia varsin kauniista päivistä. Yksi olennainen osa lapsiperheen kesäpäivän viettoa ovat ehdottomasti maauimalat (Freibad). Suomalaisiin järviin ja mereen tottuneena nuo uimalat tuntuvat tietysti hieman keinotekoisilta, mutta menevät paremman puutteessa.

Maauimalaan varustaudutaan samalla lailla kuin rannallekin. Muutaman euron sisäänpääsy-maksulla saat yleensä nauttia muutamasta altaasta, suihkuista ja kunnollisista vessoista. Esimerkiksi Dante-Badissa on yhteensä 5 allasta, kaikkea olympia-tason altaasta pikkulapsien tarpeille. Maauimaloissa on normaalisti nurmikenttä eli sitä hiekan löytämistä laukun pohjalta viikkokausienkin jälkeen ei tapahdu. Jonkunlainen leikkipaikka hiekkalaatikkoineen on kuitenkin monissa uimaloissa.

Eväät voit pakata mukaan, mutta yleensä uimaloista löytyy myös jonkinlainen ravintola. Aina löytyy ainakin saksalaisten kansallisruokaa eli ranskalaisia perunoita! Oluttakin taatusti löytyy. Muista ottaa käsidesi mukaan – huomattavasti mukavampi tunne syödä sormin, kun tietää niiden olevan puhtaat…

Saksalaisethan tykkäävät olla naturisteja ja monista maauimaloista löytyy nakupyllyille oma alueensa (aidan takana). Saunojakin on, tosin jossain uimaloissa “sauna-maailma” maksaa ekstraa. Aukioloajat ovat yleensä 9-20. Ukkosen uhatessa ulkouima-altaat suljetaan.

Alla olevasta linkistä löydät Münchenin maauimalat. Hauskoja kesäpäiviä!

Münchenin maauimalat