(03.06.2014)

Yhteensä meitä pääsiäismatkailioita oli 13, meidät oli jaettu kolmeen kouluun. Meille kaikille osui todella mukavat perheet joissa oli mukava olla. Huomasimme että perheissä etenkin nojatuolit olivat mukavampia kuin kotona…

Kävimme perheittemme lasten kanssa koulua maanantaista torstaihin. Kyllä oli erilaista verrattuna saksalaiseen koulu-systeemiin! Saimme maanantaina heti W-Lan koodin, että saatoimme olla online myös koulussa. Ja välitunnilla oli lupa käyttää kännyä. Ja välitunteja riitti- joka tunnin jälkeen ainankin 15 min… Tällaiseen emme ole tottuneet! Myöskään kuri ei  tunneilla ollut kova, sai jopa sinutella opettajaa! Siitä hyvästä koulupäivät olivat pitkiä… Ja sitten kouluruokailu. Suomalaiset lapset valittivat, mutta meidän mielestä ruoka oli tosi hyvää ja valinnanvaraa riitti. Joka päivä eri salaattia ja näkkileipää lämpimien aterioiden lisäksi. Kerran oli jopa jälkiruokaa!

Koulun jälkeen meillä oli Pian ja Ritvan suunnittelemaa ohjelmaa. Maannataina hohtokeilausta ja Hesburgerissa käynti, tiistaina Helsinki- Sightseeing bussilla, keskiviikkona Fazerin tehtaaseen tutustuminen. Makeistehdas oli tietysti „makein“ retki… Suklaata vatsan täydeltä!

Torstaina koulun jälkeen „vaihto-aika“ oli ohi. Vähän haikeana hyvästelimme, mutta pidämme varmasti yhteyttä…

Mielestamme matka oli todella hyvä kokemus, suurin osa meistä oli ensimmäistä kertaa Suomessa ilman omaa perhettä, mikä jo sekin oli kokemuksena uusi. Suomalaisessa perheesä asuminen ja heidän kanssa arjen kokeminen oli hienoa. Ensi vuonna uudelleen!