Maamme-laulu inspiroi nuorisoryhmäläiset kuvaamaan Suomea omasta näkökulmastaan. Mikä on muuttunut sitten Runebergin päivien?

“Minä muuttaisin Maamme-runnon melkein kokonaan, paitsi yhden säkeistön pitäisin: “meille kallein maa on tää”. Runeberg kirjoitti melkein vain luonnosta. Tietysti Suomen luonto on tosi ihana ja yksinkertainen, mutta luonto ei ole mitenkään enää kaikki. Minä kirjoittaisin vielä, että Suomen pääkaupunki, Helsinki, on hienoin kaupunki, jossa koskaan olen ollut. Se johtuu siitä, että kaupunki on niin pieni ja söpö. Löydät aina kaiken mitä etsit ja jos ei huvita enää shoppailu, menet syömään munkkipossua torille ja nauramaan ihmisille, joiden lihapiirakat lokit varastavat.”

“Hienointa on, jos on talvi, on pakkasta, kävelee metsässä, revontulet loistaa taivaalla. Hyppäät järven jäälle, ja kuuluu sellainen omituinen, salainen, mutta silti ihana ääni, joka “juoksee” jään yli.”

finland-1236588_640
Minun Suomeni on…

 • isoja metsiä, paljon järviä, kalliota
 • puna-valkoisia taloja
 • kesämökkejä
 • joulupukki
 • murtomaahiihtoa
 • paljon luontoa, marjoja metsässä
 • pitkä talvi, pulkkamäkiä

“Että on laaksoja ja kukkuloita. On paljon vettä ja rantaa. Se että normaalisti kukaan ei ole ihan rikas tai liian köyhä. On paljon metsää ja marjoja, paljon mökkejä ja saunoja. Paljon kallioita, leikkikenttiä, hotelleja, isoja taloja, poroja, voi shoppailla, on paljon lunta, jokia, järviä ja karhuja.”

lake-905605_640

Minun Suomeni on…

 • hieno
 • kesäloma
 • rauhallinen
 • sauna
 • uiminen
 • kala
 • perhe

“Minä kirjoittaisin myös luonnosta, niin kuin Suomen metsistä, marjoista ja itikoista. Minä ehkä mainitsisin myös saunan ja järvet. Minä kirjoittaisin Suomen kaupungeistakin.”

helsinki-168773_640

Minun Suomeni on…

 • järvi
 • metsä
 • uiminen
 • sauna
 • kaupunki
 • kala
 • kylmä talvi
 • hieno

“Suomessa on lunta
Suomessa on aurinko
Suomessa on järviä
Suomessa on perhe
Suomessa on mansikoita
Suomessa on tarinoita
Suomesta minä tykkään”

finland-203974_640

Minun Suomeni on…

 • paljon järviä
 • pieniä taloja
 • pimeä
 • joulupukki
 • mäkiä
 • lunta
 • kylmä