(12.05.2014)

Järjestimme siis 03.05.IMG_0766 Suomi-koulun ja suomalaisen seurakunnan yhteisen kirpputorin. Myyjiä oli kymmenkunta ja kahvila päälle. Kiitos kaikille osanottajille! Kerrotaan nyt vielä kaikille, että tällainen vapaaehtoisuus on mahtavaa. Järjestimme mitä tahansa, niin aina löytyy mammoja, jotka ovat paikalla.

Mites se sitten meni? Hyvin, luulisimme. Se että suomalainen kirppari järjestettiin ensimmäistä kertaa, vaikuttaa toki asiaan. Se on aina arpapeliä, löytävätkö potentiaaliset asiakkaat paikalle. Olimme mainostaneet tapahtumaa suomalaiselle yhteisölle Facebookissa, sähköposteissa ja nettisivuilla sekä paikalliselle naapurustolle flyerein ja ilmoituksella lehdessä.

Tavaraa myytiin, näin selvisi kyselystä myyjien kesken. Asiakkaat – varsinkin paikalliset – kehuivat tavaroiden laadukkuutta. Suomalaiset ulkoilupuvut ovat ihan toista luokkaa, mitä H&M:n tuotteet…

Melkoista tinkimistä kyllä tapahtui:
- Saat laukun neljällä eurolla.- Mites olisi kaksi euroa?
- No jos kolme sitten.
- Selvä! *pakkaa tavaran laukkuunsa ja ojentaa 2 euron kolikon*
- Niin, anteeksi nyt vain, mutta sanoin, että kolmella eurolla lähtee.
- Ihan totta, kuulin varmasti, että kaksi euroa…

Mahtava kiitos kaikille kakuntekijöille. Arvatkaa mitä – siellä oli vapun kunniaksi tehty simaa ja munkkeja! Niin ulkosuomalaisen sydäntä lämmitti!

Ilmeisesti ensi vuonna on tarkoitus pitää kirppari uudelleen. Tulkaahan silloin uudelleen!