(05.07.2016)

Raportteja nuorisoryhmältä

1.
Kun lähdimme Sveitsiin, meillä oli aika pitkä matka. Me menimme bussilla, jossa istuimme suurinpiirtein kuusi tuntia. Sen jälkeen olimme vihdoinkin perillä. Kaikki olivat aika väsyneitä, kun oli niin myöhä ja kukaan ei jaksanut enää istua.  Kaikki nousivat bussista ja sitten lähdimme ratikalla Jugendherbergiin. Siellä jaettiin huoneet ja menimme nukkumaan. Seuraavana päivänä me tavattiin Sveitsin Suomi-koulun oppilaita. Monet olivat todella mukavia ja yhdessä me menimme katsomaan, mitä kaikkea Sveitsissä on. Ilma oli todella kaunis. Kävimme kaupoissa, ostimme tuliaisia, katsoimme muita asioita, puhuimme ja meillä oli todella kivaa. Matkan loppuessa harmitti, kun piti jo lähteä.

2.
Meidän Suomi-koulu ajoi bussilla Zürichiin, jossa tapasimme paikallisen Suomi-koulun. Näimme vähän Zürichin kaupunkia ja teimme veneretken järvellä. Sveitsissä ovat kaikki tuotteet aika kalliita, joten emme ostaneet kovinkaan paljoa tuliaisia. Zürichin koululaiset olivat paljon nuorempia kuin me, joten siksi ei tullut paljoakaan juteltua heidän kanssaan. Siellä oli kivaa ja ruokakin oli hyvää.

3.
Matkamme oli todella mielenkiintoinen. Näimme paljon Zürichin kaupungista ja ilmakin oli kaunis. Lauantaina tapasimme paikallisen Suomi-koulun kanssa. He näyttivät meille kaupunkia. Iltapäivällä teimme laivamatkan ja illalla söimme italialaisessa ravintolassa.

4.
Minä tykkään matkoista. Luulen, että meistä monet eivät ole olleet koskaan Sveitsissä. Aurinko paistoi ja olimme kokoajan ulkona. Ensin tapasimme toisia suomikoululaisia. Sitten olikin Zürichin Suomi-koulun aika näyttää meille kaupunkia tarkemmin. Ruokakin oli todella hyvää, mutta kallista. Koko matka oli hauska ja voisimme tehdä sen uudestaan!