(03.05.2015)

Tansania1Täällä aurinko paistaa ja linnut laulaa palmupuiden huojuessa taustalla Intian valtameren tahdissa. Vaikka tuo saakin elämän kuulostamaan yhdeltä pitkältä lomalta, arki on täällä täysin samanlaista kun muuallakin. Keskiviikkoisin pienen Suomi­‐koulumme ovet aukeaa ja siellä opitaan suomea sekä Suomesta.

Tansaniassa, Dar es Salaamissa on toiminut Suomi-koulu jo vuodesta 1975 alkaen. Vielä muutama vuosi sitten lapsia oli reilustikin, mutta tällä hetkellä meitä on vain reilu kymmenen. Meidän mini-ryhmän jäsenet harjoittelevat Suomi-­koulun käymistä 45 minuuttia viikossa.

Tunnit keskittyvät pääasiassa laulamiseen, loruihin ja yksinkertaisiin askartelutehtäviin. Pienten kanssa yritämme oppia yksinkertaisia arjen sanoja suomenkielellä.

4-­7-­vuotiaiden ryhmässä käydään läpi leikin kautta kulttuuria, tapahtumia sekä tietenkin lauletaan ja askarrellaan paljon. Lorupussi aloittaa jokaisen tunnin ja onkin tämän ryhmän suosikki. Tänä keväänä he ovat aloittaneet oman loru‐/laulupussin keräämisen, joka saadaan sitten kesälomilla kotiin.

tansania2”Isojen ryhmä” eli meidän kaksi vanhinta  oppilasta keskttyy kieleen ja kuttuuriin tutustumiseen  tekemällä näytelmiä ja esitelmiä pienten ja vanhempien iloksi. Tällä hetkellä tytöt tekevät   videoesittelyä meidän toiminnasta.

Kouluvuosi päättyy kesäkuun alussa ja silloin järjestämme juhlat koko porukalle. Lapset esiintyvät ja aikuiset pääsevät ihastelemaan mitä kaikkea lapset ovat oppineet!