(05.07.2016)

Nuorisoryhmän kirjoituksia

1.
Niinkuin aina, Vauhti-leiri oli tänäkin vuonna kiva. Me nuoret pelasimme lauantaina pesäpalloa ja illallla katsoimme kaikki yhdessä jalkapalloa. Ruoka oli todella hyvää ja huoneet olivat sisustettu kauniisti. Meitä oli tänä vuonna 70 leiriläistä ja kymmenen opettajaa. Teimme monia erilaisia juttuja. Sunnuntaina ennenkuin vanhemmat tulivat hakemaan meitä, meillä oli vielä olympialaiset. Leiri on joka vuosi hauska ja kiva, mutta silti niin erilainen kuin viime vuonna.

2.
Tänä kesänä me olimme Vauhti-leirillä. Olimme eri Jugendherbergissä kuin normaalisti. Se sijaitsi Bad Tölzissä ja oli hieno paikka kaikin puolin. Meidän huoneemme oli sisustettu kauniisti. Minä tykkäsin eniten ruuasta ja kaikista hommista. Lauantaina satoi vettä, mutta siitä huolimatta pelasimme kentällä pesäpalloa. Iltapäivällä rakensimme meidän Suomi-kouluräpin. Meillä oli hauskaa, mutta räpin kirjoittaminen oli vaikeaa. Sunnuntaina meillä oli olympialaiset. Valvojat järjestivät meille paljon pelejä ja kaikenlaisia erilaisia kilpailuja. Olen varma, että kaikilla oli hauskaa!

3.
Viime viikonloppuna meillä oli Münchenin Suomi-koulun Vauhti-leiri. Tänä vuonna meidän leirimme pidettiin Bad Tölzissä. Ensimmäisenä päivänä meille pidettiin tutustumisleikkejä. Illalla noin klo yhdeksän meillä nuorisolla oli vielä omaa ohjelmaa.  Viivi ja Annika olivat suunnitelleet meille aarteenetsintää. Voittajajoukkue sai hakea aammupalan ensimmäisenä ja häviäjät saivat pyyhkiä ruuan jälkeen pöydät. Lauantaina menimme pelaamaan pesäpalloa. Se oli aika hauskaa. Sen jälkeen leikimme tervapataa ja pelasimme jalkapalloa. Päivällisen jälkeen meille pidettiin hauskoja leikkejä salissa. Kahvipullan jälkeen menimme taas ulos pelaamaan pesistä. Sunnuntai oli viimeine päivä. Meillä oli olympialaiset. Sen jälkeen esitimme Vauhti-leiriräpin vanhemmille. Olimme vamistelleet sen lauantaina. Vauhti-leiri oli mielestäni todella kiva viikonloppu.

4.
Tänä vuonna olin ensimmäista kertaa isosena Vauhti-leirillä. Minua jännitti todella paljon, koska minulla ja vielä toisella isosella oli vastuu kahdentoista hengen huoneesta. Mutta kaikki meni hyvin, koska me tunsimme kaikki toisemme ja meillä oli todella hauskaa. Kivointa oli, että kaikki pienet luottivat meihin, ja me söimme aina yhdessä aamupalat. Aamupalan jälkeen ei tarvinnut sitten enää olla isonen päiväruokaan asti. Sillä välin saimme pelata pesäpalloa, tervapataa ja jalkapalloa sekä paljon muuta. Päiväruuan jälkeen pääsimme lepäämään huoneeseen, mutta 12-hengen huoneessa ei saanut kauheasti lepoa, koska kokoajan joku huusi, juoksi ympäri tai kysyi jotain. Mutta oikeastaan en voi valittaa, koska pienet olivat niin ihania ja todella kilttejä. Ja leiri ei olisi leiri, jos saisi levätä.  Sunnuntaina  oli sitten pitkään odotetun leiriolympialaisten vuoro. Kaikki toivottivat toisilleen hyvää pelionnea ja sitten itse olympialaiset alkoivatkin. Oli todella hauskaa nähdä, miten isot auttoivat ihan pieniä ja olivat kavereita keskenään. Yhteishengellä saatiin oma joukkue voittoon!