(25.10.2014)

1-IMG_1749Suomi-koulun oppilaat saivat nauttia Vellamo-bändin soitannasta koulun alkamisen yhteydessä. Pia Leinosen ja Joni Tialan muodostama kaksikko laulatti lapsia tutuilla lastenlauluilla ja keksittiinhän siinä samalla yhdessä uudetkin laulut!

Pia ja Joni tekevät keikkaa Suomessa ja ulkomailla. Varsinaisesti bändi soittaa folk-musiikkia, mutta lasten parissa työskentely on perusta. Heillä on nimittäin myös nukketeatteri ”Soiva Sammakko”, joka pitää majaansa Vaasassa. ”Lastenteatteri on niin kokonaisvaltaista, että keikkailu on hyvää vastapainoa sille”, sanoo Joni.

Miten keikka suunnitellaan ulkosuomalaisille lapsille? ”Soitamme perinteisiä lastenlauluja ja suunnittelemme ohjelman iän perusteella. Laululeikeillä on helppo muokata tapahtumaa isommille tai pienemmille. Pääasia on, että on liikettä”, Pia kertoo. Musikantit kehuivat kovasti Münchenin koulun lapsien suomenkielentaitoa. Se ei nimittäin aina ole itsestäänselvyys ja joskus on käynyt niin, että esiintyjät huomaavat, ettei yleisö enää ymmärrä. Onneksi musiikki on kansainvälinen kieli.

Keikkaa pukkaa. Tänä vuonna oli Euroopan kiertue ja 7 viikon aikana autonmittariin tuli 16 000 kilometriä. Ensi vuonna suunnataan uudelleen Amerikkaan ja käydään jopa Uudessa-Seelannissa. ”Tämä on elämäntapa”, Joni toteaa. Keikkailu lapsille ja aikuisille matkustelun yhteydessä antaa paljon, mutta Suomeen kaksikko palaa aina takaisin.

Münchenin Suomi-koulu kiittää Vellamoa ja toivottaa heidät mitä pikimmin tervetulleeksi takaisin!