(11.07.2016)

Barcelona neljässä päivässä

Park Güell on ehdoton kohde, osa on maksullisella puolella, jonne kannattaa ostaa netistä liput etukäteen – aamupäivä paras, koska maksullisella puolella saa olla niin pitkään kuin haluaa (eli iltapäivästä alkaa olla jo tungosta), myös se maksuton puoli kannattaa “kävellä läpi”.

Eläinten ystäville löytyy niin eläintarha kuin akvaariokin, eläintarha sijaitsee Parc de la Ciutadellassa, joka on myös hieno papukaijoineen ja mandariinipuineen. Akvaario taasen satamassa, jossa on myös ostoskeskus. Ramblas on kuulemma koettava, sen voi kävellä satamasta alkaen päästä päähän ja Plaça de Catalunyalla voi syöttää puluja.

DSC02922

Hieno elämys on Magic Fountain of Montjuïc. Suihkulähdeshow valoilla ja musiikilla, kannattaa mennä ajoissa paikalle, jotta saa paikat, joista näkee shown. Itse Montjuïc on myös vierailun arvoinen olympiakohteineen. Siinä samoilla kulmilla sijaitsee myös entinen härkätaisteluareena, joka on nykyään ostoskeskus sekä Miron puisto.

Turistibussilla pystyy kaupungin näkemään päivässä. Barcelonassa on kaksi turistibussiyhtiötä ja Bus Turístic Barcelona kiertää kattavammin kolmella eri reitillään. Bussi toimii hop-on – hop-off -periaatteella. Selostuksen bussissa saa myös saksaksi.

DSC03191

Sadepäivän sattuessa kohdalle ovat Gaudin rakennukset oivia kohteita. Casa Batlló on lohikäärmefaneille aivan ehdoton kohde (Park Güellin ohella) ja kun kerran Sagrada Familia on myös Gaudin suunnittelema, niin on sekin helppo markkinoida lapselle. Molemmissa saa virtuaalikierroksen korvakuulokkeineen mm. saksaksi ja Sagrada Familiassa on lapsille tehty ihan oma versio. Sateen sattuessa ei Sagrada Familiassa pääse torniin ihailemaan näköaloja. Molempiin kohteisiin kannattaa ostaa liput etukäteen ja muitakin kohteita on tarjolla mm. suklaamuseo!

Rannalla kannattaa myös ainakin käydä kävelemässä ja tapaksia ei sovi unohtaa. Huvipuisto Tibidabossa on myös puuhaa tarjolla, eli pidempikin aika Barcelonassa sujuu varmasti kuin siivillä!